Υπηρεσίες

Υπηρεσίες και Προγράμματα

Υπηρεσίες

Το Κ.Υ.Φ.Α διατηρεί ένα κέντρο ημέρας στη Λεμεσό το οποίο λειτουργεί σε καθημερινή βάση από τις 9.00 π.μ μέχρι τις 13.00 μ.μ και οι πόρτες του είναι ανοιχτές σε οποιονδήποτε χρειάζεται την στήριξη μας. Τ κέντρο μας με τις δικές μας περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες παρέχει ένα ασφαλές και εχέμυθο καταφύγια στα άτομα που ζουν με τον HIV/AIDS, όπου μπορούν να λάβουν συναισθηματική υποστήριξη και όποια νομική συμβουλή ενδέχεται να χρειαστούν. Στο γραφείο μας υπάρχει καθιστικός χώρος όπου είναι διαθέσιμα ενημερωτικά έντυπα και δωρεάν προφυλακτικά.

Το Κ.Υ.Φ.Α επίσης παρέχει ψυχολογική και συναισθηματική στήριξη μέσω ομαδικών θεραπειών ή και προσωπικών συναντήσεων. Όλα αυτά προσφέρονται από την ψυχολόγο μας που επίσης είναι ένα εθελοντικό μέλος του συμβουλίου μας. Προσφέρει της τις υπηρεσίες της σε βάση μερικής απασχόλησης αλλά στόχος μας είναι, δεδομένου ότι μας το επιτρέπουν οι οικονομικές μας δυνατότητες, να την εργοδοτήσουμε σε βάση πλήρης απασχόλησης.

Ταυτόχρονα το Κ.Υ.Φ.Α παρέχει μια καθημερινή άμεση τηλεφωνική γραμμή που απαντάται από τα μέλη του τα οποία έχουν εκπαιδευτεί γι’ αυτό τον ειδικό σκοπό. Επίσης προσφέρουμε νομική στήριξη και συμβουλές σε όποιον το χρειάζεται κια κάνουμε επισκέψεις σε θύματα του AIDS στη φυλακή, εφόσον υπάρχουν κάποια.

Σε συνεργασία με άλλους φορείς στη κοινωνία μας, εμείς τα μέλη του Κ.Υ.Φ.Α προσφέρουμε τις ψυχές, τις καρδιές και τα χέρια μας για να ενημερώσουμε και να δραστηριοποιήσουμε την κοινωνία μας και να υπηρετήσουμε αυτούς τους ανθρώπους χωρίς προκατάληψη, αλλά με κατανόηση και συμπόνια. Σε γενικές γραμμές φροντίζουμε και στηρίζουμε τα άτομα που ζουν με HIV/AIDS σε όλα τους τα προβλήματα τόσο σε κοινωνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Οργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων και παρέχουμε οικονομική και ιατρική στήριξη στα άτομα με ανάγκη.

Προσφέρουμε δωρεάν και με απόλυτη εχεμύθεια συναισθηματική στήριξη όχι μόνο σε άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό του Aids αλλά επίσης και στους συντρόφους τους, τις οικογένειες τους και στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Συγκεκριμένα δίνουμε πληροφορίες σε όποιον ενδιαφέρεται, όπως για παράδειγμα πληροφορίες σχετικά με τα σημάδια και τα συμπτώματα του HIV/AIDS, πως μεταδίδεται και πως δεν μεταδίδεται ο ιός, πότε και που να αναζητήσουν ιατρική συμβουλή, κατευθυντήριες γραμμές, σχετικά με τα αντιρετροϊκά φάρμακα, πως να αποφύγουν τον ιό, τι μέτρα μπορούν να παρθούν αν κάποιος είναι αρνητικός στον ιό, πως να προστατέψει τους άλλους αν κάποιος έχει διαγνωστεί με τον HIV/AIDS/STD, πως να φροντίσει τον εαυτό του κ.α.

Η οργάνωση μας διεξάγει αμέτρητες ημερίδες για ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με το ασφαλές sex και το HIV/AIDS, προσφέρει προφυλακτικά και σχετικά έντυπα σε μια ευρύτερη κλίμακα και διοργανώνει μια κοινωνική ενημερωτική καμπάνια την1ηνΔεκεμβρίου Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.Το Κ.Υ.Φ.Α ακόμη διοργανώνει και διευθύνει διάφορες υπηρεσίες στήριξης με τη μορφή ενημερωτικών προγραμμάτων σε σχολεία, οργανισμούς νεολαίας, εκκλησίες, επιχειρήσεις και άλλες κοινωνικές ομάδες. Προσπαθώντας να διατηρήσουμε στη συνείδηση των ανθρώπων το πρόβλημα του HIV/AIDS και ό,τι αυτό συνεπάγεται, κάθε χρόνο διοργανώνουμε λαμπαδηφορίες στους δρόμους της Λεμεσού. Τα μέλη μας λαμβάνουν μέρος σε συζητήσεις σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και σε κάθε ευκαιρία γράφουμε σχετικά γράμματα και άρθρα σε εφημερίδες.

Διαθέτουμε επίσης τη δική μας ιστοσελίδα για καθοδήγηση και γενικές πληροφορίες.
www.kyfahivcenter.com

25340305
99575074 – 99664490

Προφίλ

Το Κ.Υ.Φ.Α (Κέντρο Υποστήριξης Ανθρώπων Που Ζουν Με HIV/AIDS) ιδρύθηκε την 1ην Δεκεμβρίου του 2000 και είναι ένα αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό Σωματείο. Το Κ.Υ.Φ.Α είναι μία εθελοντική οργάνωση που έχει σκοπό την συμπαράσταση και την υποστήριξη προς τους φορείς του AIDS και τις οικογένειες τους. Επίσης στοχεύει στην καταπολέμηση της προκατάληψης, της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου στον πόνο των συνανθρώπων μας. Αποβλέπει στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού του AIDS. Το Κέντρο λειτουργεί χάρη στην πολύτιμη και ακούραστη προσφορά των εθελοντών του μέσα στα πλαίσια σεβασμού προς τον συνάνθρωπο και της απόλυτης εχεμύθειας.

Η Αποστολή Μας

Η Αποστολή Μας Είναι:

  • Δωρεάν Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη από άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό.
  • Δωρεάν Νομική Υποστήριξη.
  • Κέντρο Ημέρας : Χώρος συνάντησης , ενημέρωσης , ενδυνάμωσης και ψυχαγωγίας.
  • Δωρεάν εξέταση για HIV , Ηπατίτιδα Β-C και Σύφιλη.
  • 24ωρη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή: 1464 με στόχο την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού σε ότι αφορά την λοίμωξη HIV αλλά και το AIDS, ενώ την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα σε όποιον/α το επιθυμεί να κλείσει δωρεάν και ανώνυμα ραντεβού για εξέταση hiv, Ηπατίτιδα Β-C και Σύφιλη.
  • Πρόγραμμα υποστήριξης ανθρώπων που ζουν με HIV /AIDS στα νοσοκομεία και στα σπίτια.
  • Πρόγραμμα υποστήριξης οροθετικών κρατούμενων και αποφυλακισμένων.
  • Πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την λοίμωξη HIV σε όλη την Κύπρο.
  • Ενημέρωση πληθυσμού και διοργάνωση εκδηλώσεων

Κατά την εκπλήρωση της αποστολής μας, σεβόμαστε την ατομική αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων που ζουν με HIV / AIDS στην Κύπρος, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνικότητας, θρησκείας, ηλικίας και κοινωνικής θέσης.

Συνδεθείτε Μαζί Μας

Κ.Υ.Φ.Α (Κέντρο Υποστήριξης Ανθρώπων Που Ζουν Με HIV/AIDS). Tο Κέντρο Υποστήριξης ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2000 από μια μικρή ομάδα των γυναικών και των ανδρών, που αναγνώρισε την ανάγκη για υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS.

Γινετε Μέλος Του Κ.Υ.Φ.Α Και Πληρώστε Μια Μικρη Συνδρομή Για Ένα Χρόνο Της Τάξης Των €20. Κάντε Κλικ Στον Πιο Κάτω Σύνδεσμο Για Να Κατεβάσετε Την Φορμα Εγγραφής.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ