Το μεγαλύτερο μας όραμα είναι να δημιουργήσουμε μια εστία φιλοξενίας για τα άτομα που ζουν με τον ιό του Aids (HIV/AIDS), την εστία «Ελπίδα και ζωή».

Οι προκλήσεις του να ζει κανείς με τον HIV/AIDS αλλάζουν καθημερινά. Ενώ νέες θεραπείες υπόσχονται μακρά και ποιοτική ζωή στα άτομα που ζουν με τον ιό ή πάσχουν από AIDS, η προκατάληψη, το χειρότερο σύμπτωμα του AIDS, όπως είναι γνωστό, και η διάκριση είναι μια πικρή πραγματικότητα, την οποία αναγκάζονται να αντιμετωπίζουν καθημερινά σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Ο φόβος της γνωστοποίησης της κατάστασης τους τούς οδηγεί σε μια μοναχική, δυστυχισμένη και κάποιες φορές μη παραγωγική ζωή.

Στη Κύπρο η ανάγκη ενός ζεστού χώρου, όπου οι άνθρωποι που ζουν με τον HIV/AIDS να μπορούν να έρθουν για στήριξη, κοινωνικοποίηση και για να μοιραστούν μεταξύ τους τις σκέψεις , τις εμπειρίες και ανησυχίες τους, έχει γίνει μια αναγκαιότηταφιλοξενία, γυμναστήριο, φυσιοθεραπευτή Το Κέντρο θα λειτουργεί επί καθημερινής βάσεως, προσφέροντας διάφορες υπηρεσίες κοινωνικής στήρηξης. Παράλληλα το Κέντρο θα διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες όπως εξορμήσεις και ταξίδια, θεατρικές και μουσικές βραδιές καθώς και διαλέξεις. Αυτό το καθημερινό κέντρο φροντίδας επίσης θα παρέχει σε καθημερινή βάση κοινωνική και ψυχολογική στήριξη. Γυμναστήριο.φυσιοθεραπευτήριο,εργαστήριο, Ιντερνετ καφέ, θέατρο, εκκλησία, όλα αυτά θα βρίσκονται στο χώρο.

Η λειτουργία του Κέντρου θα βρίσκεται κάτω από την επίβλέψη ενός καταρτισμένου διευθυντή, όπου μια νοσοκόμα, ένας κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος θα είναι διαθέσιμοι σε καθημερινή βάση.

Το Κέντρο θα διαθέτει τμήματα φιλοξενίας με δωμάτια σε οροθετικά άτομα που αδυνατούν να φροντίζουν το εαυτό τους λόγω της ασθένειας.

Για να καταστεί δυνατή η δημιουργία αυτού του Κέντρου χρειαζόμαστε €800.000. Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο όραμα αλλά είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί αφού οι οικονομικές μας δυνατότητες είναι περιορισμένες. Καλούμε οποιονδήποτε το επιθυμεί να μας βοηθήσει με όποιο δυνατό τρόπο.

Συνδεθείτε Μαζί Μας

Κ.Υ.Φ.Α (Κέντρο Υποστήριξης Ανθρώπων Που Ζουν Με HIV/AIDS). Tο Κέντρο Υποστήριξης ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2000 από μια μικρή ομάδα των γυναικών και των ανδρών, που αναγνώρισε την ανάγκη για υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS.

Ελπίδα Και Ζωή

Γινετε Μέλος Του Κ.Υ.Φ.Α Και Πληρώστε Μια Μικρη Συνδρομή Για Ένα Χρόνο Της Τάξης Των €20. Κάντε Κλικ Στον Πιο Κάτω Σύνδεσμο Για Να Κατεβάσετε Την Φορμα Εγγραφής.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ