Τι γίνεται αν έχετε διαγνωστεί;

Μόλις Διαγνώστηκες

Ίσως η μόνη πληροφορία που θα μπορέσεις να αφομοιώσεις, την ημέρα ανακοίνωσης ενός θετικού αποτελέσματος, είναι πως είσαι οροθετικός.

Αρχικά είναι χρήσιμο να μιλήσεις με το γιατρό σου και να τον ρωτήσεις ότι σε απασχολεί. Είναι λογικό να υπάρχουν πολλές απορίες. Δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος ερωτήσεις. Αν πάλι δεν καταλάβεις κάτι από όσα έχεις ακούσει, δεν θα πρέπει να ανησυχήσεις. Θα έχεις αρκετές ευκαιρίες στο μέλλον για περισσότερη ενημέρωση.

Τις πρώτες ώρες και μέρες, μετά τα αποτελέσματα είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Οι πιο συχνές αντιδράσεις είναι αμηχανία, φόβος, σύγχυση, κλάμα, απόγνωση ή θυμός.

Κάποιοι έχουν δηλώσει ότι ένιωσαν ακόμα και ανακούφιση που έμαθαν επιτέλους τι τους συμβαίνει. Άλλοι πάλι άρχισαν να φροντίζουν την υγεία τους περισσότερο.

Προσοχή! Το να είναι κάποιος οροθετικός δεν σημαίνει θανατική καταδίκη. Υπάρχουν οροθετικοί που ζουν με τον ιό πάνω από 25 χρόνια και είναι μια χαρά στην υγεία τους.

Είναι αλήθεια πως δεν υπάρχει θεραπεία για τον HIV αλλά υπάρχουν αποτελεσματικές φαρμακευτικές αγωγές που κρατούν τον ιό υπό έλεγχο.

Μετά από μία θετική διάγνωση σίγουρα γεννούνται αρκετά ερωτήματα, όπως:

  • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ HIV και AIDS;
  • Πόσο καιρό είμαι οροθετικός;
  • Ποιες είναι οι διαθέσιμες φαρμακευτικές αγωγές;
  • Πότε θα πεθάνω;

Δεν χρειάζεται να διστάσεις να εκφράσεις οποιαδήποτε απορία σου.

Στο ΚΥΦΑ λειτουργεί πλήρη ψυχοκοινωνική υπηρεσία ενώ στο Κέντρο Ημέρας, μπορεί να βρει ένας οροθετικός, έναν φιλόξενο χώρο για να επικοινωνήσει με άλλους οροθετικούς, γύρω από θέματα του HIV/AIDS αλλά και ομάδες αυτοστήριξης.

Είναι σημαντικό για σένα που μόλις διαγνώστηκες, να θυμάσαι ότι οι γνώσεις που αποκτάς, είναι σύμμαχος για την υγεία σου.

Διεύθυνση

Λεοντίου A, P.O. Box 56913
Παλαιό Νοσοκομείο, 3311 Λεμεσός, Κύπρος

Hλεκτρονικά Tαχυδρομεία

Μόλις Διαγνώστηκες

Τηλέφωνα – ΦΑΞ

Τ:+357.25.34.03.05 – Φ:+357.25.34.03.05
+357.99.57.50.74

Συνδεθείτε Μαζί Μας

Κ.Υ.Φ.Α (Κέντρο Υποστήριξης Ανθρώπων Που Ζουν Με HIV/AIDS). Tο Κέντρο Υποστήριξης ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2000 από μια μικρή ομάδα των γυναικών και των ανδρών, που αναγνώρισε την ανάγκη για υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS.

Γινετε Μέλος Του Κ.Υ.Φ.Α Και Πληρώστε Μια Μικρη Συνδρομή Για Ένα Χρόνο Της Τάξης Των €20. Κάντε Κλικ Στον Πιο Κάτω Σύνδεσμο Για Να Κατεβάσετε Την Φορμα Εγγραφής.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ