Αγωγή Και Θεραπεία Για HIV

Αγωγή Και Θεραπεία

Η θεραπεία κατά του ιού HIV συνήθως περιλαμβάνει 3 αντιρετροϊκά φάρμακα. Ο συνδυασμός τους έχει σκοπό την αναστολή της δημιουργίας ιϊκών αντιγράφων, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες καθώς και τον αριθμό των λαμβανομένων δισκίων. Για αυτό και η συνέπεια στην αγωγή είναι πολύ σημαντική, καθώς μη συμμόρφωση θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία στον ιό να πολλαπλασιαστεί και να εμφανιστεί το σύνδρομο του AIDS.

Είναι πολύ σημαντικό για τον φορέα του ιού του HIV, να προσέρχεται τακτικά στη Μονάδα Λοιμώξεων που τον παρακολουθεί προκειμένου να κάνει τις εξετάσεις του ή να λαμβάνει την αντιρετροϊκή του αγωγή αν την έχει ήδη ανάγκη. Ιατρική φροντίδα θα λαμβάνει στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των Μονάδων Λοιμώξεων. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί. Απλά θα βλέπει κάθε μερικούς μήνες τον ειδικό γιατρό για να ελέγχει την υγεία του, να σου γράφει τη φαρμακευτική του αγωγή και, αν χρειάζεται, να τον παραπέμπει να επισκεφτεί κάποιον άλλο ειδικό γιατρό. Σήμερα υπάρχουν 11 Μονάδες Λοιμώξεων στην Αθήνα και από μία στην Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Αλεξανδρούπολη και Ρόδο. Επίσης λειτουργούν 8 εξωτερικά ιατρεία παρακολούθησης HIV(+) ατόμων.

Από τη Μονάδα Λοιμώξεών του θα προμηθεύεται δωρεάν τα φάρμακά του (από το φαρμακείο του νοσοκομείου) και θα κάνει δωρεάν έλεγχο ιϊκού φορτίου, ανοσολογικό έλεγχο (CD4) και γενικές εξετάσεις αίματος. Επίσης η Μονάδα Λοιμώξεων μπορεί να λειτουργήσει ως μεσολαβητής με άλλες υπηρεσίες. Κάποιες φορές ίσως χρειαστεί ο γιατρός του να σε παραπέμψει σε κάποιον άλλον ειδικό ιατρό. Βέβαια μπορεί να απευθυνθεί και μόνος του σε άλλες ιατρικές υπηρεσίες π.χ. γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, για θέματα υγείας άσχετα με τον HIV, αλλά ειδικά σε περίπτωση που του συνταγογραφήσουν και άλλα φάρμακα, είναι απαραίτητο να συνεννοείται πρώτα με το γιατρό της Μονάδας Λοιμώξεων που τον παρακολουθεί. Ορισμένες από αυτές τις υπηρεσίες υπάρχουν στις Μονάδες Λοιμώξεων.

Διεύθυνση

Λεοντίου A, P.O. Box 56913
Παλαιό Νοσοκομείο, 3311 Λεμεσός, Κύπρος

Hλεκτρονικά Tαχυδρομεία

Αγωγή Και Θεραπεία

Τηλέφωνα – ΦΑΞ

Τ:+357.25.34.03.05 – Φ:+357.25.34.03.05
+357.99.57.50.74

Συνδεθείτε Μαζί Μας

Κ.Υ.Φ.Α (Κέντρο Υποστήριξης Ανθρώπων Που Ζουν Με HIV/AIDS) Tο Κέντρο Υποστήριξης ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2000 από μια μικρή ομάδα των γυναικών και των ανδρών, που αναγνώρισε την ανάγκη για υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS.

Γινετε Μέλος Του Κ.Υ.Φ.Α Και Πληρώστε Μια Μικρη Συνδρομή Για Ένα Χρόνο Της Τάξης Των €20. Κάντε Κλικ Στον Πιο Κάτω Σύνδεσμο Για Να Κατεβάσετε Την Φορμα Εγγραφής.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ